מתכון לשבת
מתכון לשבת
דג מרוקאי - שרה מוריאל, רכזת נוער
חומרים:
5 דגים (מושט , סלמון עוד - הכל הולך)
4 עגבניות גדולות רכות
גמבה
פלפל חריף / שאטה מיובש (לפי הטעם)
ראש שום
לימון טרי
צרור כוסברה
שמן זית
פפריקה מתוקה כמון מעט כורכום ומלח לפי הטעם
חומוס סנפרוסט / פול
אפשר להוסיף תפוא
4 עגבניות גדולות רכות
גמבה
פלפל חריף / שאטה מיובש (לפי הטעם)
ראש שום
לימון טרי
צרור כוסברה
שמן זית
פפריקה מתוקה כמון מעט כורכום ומלח לפי הטעם
חומוס סנפרוסט / פול
אפשר להוסיף תפוא
אופן הכנה:
- משרים את הדגים בקערה עם לימון ומלח ושוטפים כמה פעמים.
- בסיר נמוך ורחב מוזגים שמן, חותכים עגבניות, גמבה, פלפל חריף (שלם או חתוך) שיני שום.
מוסיפים את החומוס/פול ואת התבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים פרוסות דקות של תפו"א ולימון ומטגנים קלות.
מוסיפים מים ומצמצמים - 3 פעמים עד שהרוטב מסמיך. קוצצים את הכוסברה ומערבבים ברוטב. - מוסיפים את הדגים ומעליהם שופכים קצת מהרוטב ומוסיפים עוד מהכוסברה.
- מבשלים כ10 דקות.