חיפוש באתר

מתכון לשבת

מתכון לשבת

דג מרוקאי - שרה מוריאל, רכזת נוער
 
חומרים:
5 דגים (מושט , סלמון עוד - הכל הולך)
4 עגבניות גדולות רכות
גמבה
פלפל חריף / שאטה מיובש (לפי הטעם)
ראש שום
לימון טרי
צרור כוסברה
שמן זית
פפריקה מתוקה כמון מעט כורכום ומלח לפי הטעם
חומוס סנפרוסט / פול
אפשר להוסיף תפוא
 
אופן הכנה:
  • משרים את הדגים בקערה עם לימון ומלח ושוטפים כמה פעמים.
  • בסיר נמוך ורחב מוזגים שמן, חותכים עגבניות, גמבה, פלפל חריף (שלם או חתוך) שיני שום.
    מוסיפים את החומוס/פול ואת התבלינים ומערבבים היטב.
    מוסיפים פרוסות דקות של תפו"א ולימון ומטגנים קלות.
    מוסיפים מים ומצמצמים - 3 פעמים עד שהרוטב מסמיך. קוצצים את הכוסברה ומערבבים ברוטב.
  • מוסיפים את הדגים ומעליהם שופכים קצת מהרוטב ומוסיפים עוד מהכוסברה.
  • מבשלים כ10 דקות.
מומלץ להגיש עם חלה בצד...
 

צרו קשר:
מתנסנט חוגים הצהרת נגישות